Sunday, November 27, 2011

Misi melantak sakan~Return To Ipoh


Weekend lepas, mak aku ajak bercuti di Ipoh. Aku mmg asal orang Ipoh, so agak nostalgia la perjalanan kali ni...lama weh tak balik!

Kat Ipoh aku lepak kat rumah Mak Teh, adik kepada Mak aku. Dia ni la yg bermurah hati sponsor segala makan minum kami selama dua hari dua malam di sana....terima kasih daun keladi la jawabnye... :p
Meh ikut aku breakfast dulu....



Haaa...ni lokasi pertama aku, sudah tentu la sarapan pagi! :)
Dah lama aku ngidam mi camni, kat tempat lain takdak, kalau ada pun yang non-halal ler...yg ni yg buat mi dan segala jenis fishball dan fishcake adalah akak kat atas tu...seorang Cina mualaf. Dia ni bini no.2 tokay, dan sama2 meniaga dgn bini no. 1...aman harmoni you!





Aku order mi kicap...power seh! Dan mmg tak lengkap la kalau aku tak order satu mangkuk extra fishball! Kari melekat! Padahal set mi kicap pun dah datang dgn set sup fishball dia, hahahaah!


Ha, set roti bakar dia pon mengancam weh....dah macam bijik mata terjojol! Untuk pengetahuan anda, telur tu dibakar ye, bukan direbus....fuhhh...



Next, tak complete pi Ipoh kalau tak pekena.....NASI GANJA!

Rilek, rilek...hehehe, ni 'ganja' halal punya, urine test confirm tak kantoi! Dari aku remaja belasan tahun sampai la sekarang belia 'puluhan' tahun, Nasi Ganja tetap maintain kepopularitiannya...siap beratur pun sanggup tuh! Masa aku sampai nasib baik line tak panjang lagi, heheeheh...



Terletak di Pekan Ipoh, di simpang trafik light, betul2 seberang dari Balai Polis Ipoh.



Hehheehe...ni la dianya, cara bungkus pun masih klasik~ Plastik dan suratkhabar!




Tu diaaaa.....mana nak dapat ni kat Kay El....ayam goreng pedas yg spesel, sotong kari yang segar, sambal kelapa yang menangkap! Eh....aku bedal dulu la yer, Bismillah....

5 comments:

cantekk said...

perghh..menternak btol..
ipoh ea, oo dekat je tu...

pekatnye kuah ganja tu, bleh skt prot tu

Spallan said...

wanggey wanggey, nasi ganji Ipoh, terbaik bro (nak kena pergi nih...)

Spallan said...

...punya sedap, "ganja" sudah jadi "ganji" la... :)

boyarque said...

Spallan, ganji tu pasai dah taruk daun ketum, hahahaah...btw, hang Ahad kedai mmg tak meniaga ka?

Cantekk, mmg sakit perot...tapi sebab terlalu kenyang, hahahaah!

Spallan said...

ahaaa, kalau begitu makan satu, bungkus satu....hehehe. sorry lambat reply, hari minggu gua cuti bro, kasi rileks sikit. hari lain on macam biasa until tujuh lebih. :)